Tour de Valencia

Tour de Valencia

De top 10 bezienswaardigheden van Valencia

Valencia is een gemakkelijk te navigeren stad met enkele de beste bezienswaardigheden van Spanje. Hier zijn tien van onze favoriete plekken om te bezoeken! 

1.
Jardines del Turia

Valencia, Spanje, is een prachtige stad waar veel te doen is. Een van de populairste plekken om te bezoeken is de Jardín del Turia, die in 1957 werd aangelegd om ondergelopen straten in de stad droog te leggen en de loop van de rivier te vervangen door een ondergronds kanaal. Nu groeien er honderden verschillende bomen en planten in dit park, plus vele bankjes en picknicktafels. Wandel over de kronkelende paden langs aantrekkelijke fonteinen en tuinen, en besluit dan of je de dierentuin wilt bezoeken, die is niet ver weg!

2.
Torres de Serranos

Als je nog nooit in Valencia bent geweest, dan moet je er gewoon een topprioriteit van maken. De stad heeft zoveel te bieden: van prachtige architectuur en kunst tot heerlijk eten en vriendelijke mensen. Maar als je op zoek bent naar nog meer dan dat, is er één plek die je echt versteld zal doen staan: de Torres de Serranos.

De torens staan bekend als La Puerta – de “Poort” – en werden gebouwd door Pere Balaguer in 1375. Ze werden gebruikt als verdediging tegen vijanden en om dichter bij de hemel te komen, want de bouw vond plaats in de 13e eeuw. In 1469 werden ze een begraafplaats en in 1780 een museum. Van 1586 tot 1887 werden ze door de Spaanse monarchie gebruikt als gevangenis voor edelen die misdaden tegen hen begingen (ze werden “de poort van de duivel” genoemd). De muren werden in 1863 afgebroken en vandaag, na vele jaren, kun je nog steeds hun schoonheid bewonderen! 

3.
Palau de la Generalitat

Het Palau de la Generalitat Valencia is een prachtig voorbeeld van de middeleeuwse architectuur in Spanje. Het gebouw heeft drie hoofdelementen: een toren, gebouwd tussen 1421 en 1519; een uitbreiding aan de noordzijde van die toren, verlicht door brede trappen naar de tweede verdieping; en een centraal gedeelte met twee torens en wat gezien kan worden als één. 

4.
Basílica de la Virgen de los Desamparados

Als je de basiliek van de Virgen de los Desamparados ziet, weet je waarom de Valenciana zo aan haar zijn toegewijd.

De basiliek is de belangrijkste kerk van Valencia en het enige gebouw dat de grote pest die in 1758 toesloeg heeft overleefd; onder andere daardoor is het een symbool van geloof en hoop geworden.

De kerk werd gebouwd bovenop een bestaande kerk en de fundamenten werden tussen 1652 en 1663 gelegd door bisschop Diego Martínez Ponce de Urruana. Na verschillende jaren van constructie begon de definitieve bouw in 1885. De Maagd betekent veel voor de Valenciana en daarom is er een jaarlijkse feestdag om haar te vieren: Virgen de los Desamparados que mucho nos alegra (De Maagd van de behoeftigen die ons met vreugde vervult).

5.
Plaza de la Virgen

Het Plaza Mayor, een van de meest geliefde pleinen van Valencia, is de perfecte plek om een middag door te brengen. De centrale ligging, de gemakkelijke toegang en de plaatselijke winkels en restaurants maken het de moeite waard. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en een fontein met acht standbeelden die de acht hoofdzonden voorstellen.

6.
Catedral y Miguelete

De kathedraal van Valencia is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur uit de 11e eeuw. Het was oorspronkelijk een oude Romeinse tempel en later een moskee, maar er zijn ook veel elementen uit andere tijdsperioden, van Romaans tot Barok.

Het werk aan de huidige verdieping begon in de 13e eeuw. Het Latijnse kruis, de kooromgang en de koepel boven het transept werden in die periode voltooid. In 1547 werden de kapittelzaal (tegenwoordig Kapel van de Heilige Graal) en de koepel gebouwd.

7.
Museo Arqueológico de la Almoina

Wil jij weten hoe Valencia is ontstaan? Neem dan snel een kijkje in dit archeologische museum op de Plaza de la Almoina, in het historische centrum van Valencia. Gelegen naast de kathedraal, is het een grote ondergrondse ruimte waar je het meest monumentale deel van de Romeinse, Visigotische en Arabische stad kunt zien.

Dit museum is net iets meer dan een bezoekje aan een opgraving, want het is een centrum van de stadsgeschiedenis van Valencia en wordt beschouwd als een van de beste archeologische centra van Europa.

In dit museum kun je gevonden bronzen modellen, vaten, wapens, decoratieve voorwerpen en zelfs menselijke resten bekijken. Kortom, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in dit archeologische museum!

8.
Museo Nacional de Cerámica y Artes

Het Nationaal Museum voor Keramiek en Kunstnijverheid González Martí is gevestigd in Valencia, Spanje. Het ontstond op 7 februari 1947 uit de schenking aan de staat van de keramiekcollectie van het echtpaar Amelia Cuñat y Monleón en Manuel González Martí.

Zeven jaar lang was de collectie ondergebracht in de privé-woning van de stichter, terwijl de restauratie van het paleis plaatsvond tussen 1950 en 1954. In 1954 werd het museum definitief gevestigd op de huidige locatie.

9.
Antigua Universidad de Valencia

De Universiteit van Valencia is niet alleen de oudste universiteit van Spanje, maar ook een van de mooiste gebouwen die je ooit zult zien.

Het gebouw dateert uit 1488, toen de Algemene Raad besloot om alle hogere opleidingen in Valencia samen te voegen tot één algemene opleiding. Ter ere van deze historische prestatie werd een groep huizen en percelen aangekocht, waarvan Els Jurats de statuten voor onze universiteit ontwierp.

Behalve dat het een architectonisch juweeltje is met een rijke geschiedenis, heeft het ook een interessante achtergrond: het is de plek waar Leonardo da Vinci werkte aan zijn eerste project voor koning Frans I van Frankrijk!

10.
Museo del Patriarca

Het Museo del Patriarca is een van de belangrijkste en mooiste musea van Palermo. Het ligt in het centrum van de stad, dus het is een gemakkelijke stop op de meeste routes, maar als u van tevoren plant kunt u het op eigen gelegenheid bezoeken (het is op maandag gesloten).

Het museum heeft een collectie van meer dan 40 schilderijen van Juan de Juanes, een van de belangrijkste barokkunstenaars van Spanje. Het museum herbergt ook werken uit de 16e eeuw en meer hedendaagse stukken.