Restaurantes

Restaurantes

Onze favoriete restaurants in Valencia

Op zoek naar gezellige of speciale restaurants in Valencia met dé lekkerste Spaanse delicatessen? Say no more! Bekijk hier onze 10 favoriete restaurants.

1.
Casa Carmela

Casa Carmella is onze absolute favoriet om de beste paella van Valencia te proeven! Dit familie restaurant heeft meerdere prijzen gewonnen ‘van beste paella’, ultiem genieten dus. Aangezien Casa Carmella een restaurant is waar voornamelijk Spanjaarden uitgebreid komen tafelen. Een unieke wijnkaart met een grote verzamelingen aan verborgen, betaalbare, schatten. Het prijsniveau van Casa Carmella ligt iets hoger dan andere restaurants in Valencia. Ook raden wij het aan om vroegtijdig te reserveren om uitgebreid te genieten bij Casa Carmella.

2.
Casa Montana

Ongekend genieten. Dit is voor ons een passende beschrijving van Casa Montana. Dit restaurant biedt een heerlijke selectie van diverse soorten tapas gerechten; van vlees tot vis. Casa Montana ligt dicht aan het strand met wederom een uitgebreide betaalbare wijnselectie. Het personeel is onwijs vriendelijk en adviseert de beste tapas gerechten om te proeven. Ook bij dit restaurant is belangrijk om dagen, soms weken, van te voren te reserveren.

3.
Llisa Negra

In het centrum van Valencia kun je genieten van de chique en ongedwongen sfeer van Llisa Negra. De eigenaar van dit restaurant is de drie sterren chef Quique Dacosta. De restaurants El Poblet en de Mercatbar, van Quique Dacosta, zijn beide ook heerlijke restaurants. Llisa Negra biedt Spaanse gerechten aan in een chiquer jasje. Genieten van een star worthy experience? Dan ben je bij Llisa Negra aan het juiste adres.

4.
La Salita

Over een star worthy experience gesproken: La Salita, een sterrenzaak in Russafa. Diner in een ongedwongen sfeer met een gangenmenu naar keuze. Smaak variaties die op zichzelf staan en zorgen voor een ultieme verrassing. De inrichting van dit restaurant is spraakmakend, zo mooi!

5.
Voltereta

Niet alleen genieten van Spaanse delicatessen? Voltereta neemt je mee op reis naar drie verschillende werelden. Deze restaurantketen biedt het unieke concept om te kiezen uit: Kioto, Bali of Manhattan. Alle drie de restaurants hebben een eigen thema gericht op het specifieke land met een daar bijbehorende keuken en inrichting van het restaurant. Ook bij Voltereta raden wij het aan om vroegtijdig te reserveren.

6.
San Tomasso

Pizza of Pasta? Gewoon allebei! San Tomaso is een betaalbaar Italiaans restaurant met overheerlijke gerechten. In het hoogseizoen is het vaak druk, aangezien wij niet de enige zijn die weten dat San Tomasa de place to be is. Een tip: reserveer binnen om relaxter te genieten.

7.
Ca Pepico

Ca Pepico is een traditioneel familierestaurant in een klein dropje buiten Valencia. De kennis rondom wijnen is ongekend en hier staat het restaurant ook om bekend. Alle gerechten zijn uniek en vers bereid. Een echte aanrader als je het ons vraagt. Reserveren bij dit restaurant is niet mogelijk, maar wij kunnen hiermee helpen! Stuur een mailtje naar info@valenciatips.com of neem telefonisch contact op met +31 6 44595616!

8.
Habitual

Habitual is van de twee sterren chef Ricardo Camarena. Dit restaurant is gevestigd in de beneden verdieping van de Mercat de Colon. Bij Habitual wordt er heerlijk eten geserveerd met een betaalbaar prijskaartje. Het is een chique, maar modern restaurant en te vergelijken met Llisa Negra. Zeker de moeite waard om te proberen!

Over Ricardo Camarena gesproken: Bar Central Mercado. Dit is een bar gevestigd in het midden van de foodmarket Mercado Central. De wachttijden verschillen per dag, maar het kan zijn dat je even moet wachten aangezien er geen reserveringen geplaatst kunnen worden. De openingstijden van de bar zijn: maandag tot vrijdag (09:00u tot 15:00u), zaterdag (08:00u tot 16:30u) en zondag (gesloten). Het menu blijft gedurende dag hetzelfde. 

9.
Sagardi

Pinchos! Een echte aanrader om te eten als je in Valencia bent. Sagardi biedt een uitgebreide selectie aan pinchos aan, dit zijn broodjes geprikt door een stokje, voor 2 euro per stuk. Aan het einde worden alle stokjes geteld en wordt jouw rekening samengesteld.