Blogs

Blogs

Valencia

Valencia is de ideale stad om je studie in het buitenland te volgen. De stad heeft alles wat je nodig hebt om een onvergetelijke tijd te hebben tijdens je studie.

Ten eerste heeft Valencia een heerlijk mediterraan klimaat, wat betekent dat je het hele jaar door kan genieten van de zon en de warmte. Dus als je even uit de koude Nederlandse winter wilt ontsnappen, dan is Valencia de perfecte bestemming.

Maar Valencia is niet alleen een zonbestemming, het is ook een stad met een rijke historie en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de Kathedraal van Valencia, het Central Market of het Museo de Bellas Artes om wat van de lokale geschiedenis op te snuiven.

En hoe kom je het beste van A naar B? Geen paniek, Valencia is een ideale stad om te reizen. Gebruik het openbaar vervoer, de fiets of huur een elektrische step om de stad te verkennen.

Als je ‘s avonds nog energie over hebt, dan is Valencia ook een stad die niet gaat slapen. Bezoek een van de vele bars en restaurants en proef de heerlijke Valencianische keuken, met specialiteiten zoals paella en horchata. En vergeet ook zeker niet om een van de vele live muziek, theater of dansvoorstellingen bij te wonen die de stad te bieden heeft.

Kortom, Valencia is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een stad vol cultuur, natuur en vermaak. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je vakantie naar Valencia en ontdek alles wat deze prachtige stad te bieden heeft!

Las Fallas

Las Fallas is een jaarlijks festival in Valencia met kleurrijke parades, vuurwerk en feesten. Het duurt vijf dagen en eindigt op 19 maart met het verbranden van “Fallas” (grote houten en papieren sculpturen) in een vuurwerk. Het is een volksfeest met live muziek en dans, straatparades met mensen in traditionele kostuums en een dagelijks vuurwerk- en muziekfestival op het centrale plein. Het is een unieke kans om de Valencianische cultuur te ervaren en deel te zijn van het feest. Valencia is tijdens Las Fallas een stad met veel energie en een geweldige vakantiebestemming. Als je op zoek bent naar een feestelijke vakantie vol muziek, vuurwerk en cultuur, is Las Fallas zeker een bezoek waard.

Studeren in het buitenland

Ga op avontuur en studeer of doe stage in het buitenland! Het is een ervaring die je nooit zult vergeten en die je zelfs kan helpen om jezelf beter te leren kennen. Het kan spannend zijn om naar het buitenland te gaan, maar wees niet bang – het is zeker de moeite waard.

Valencia is een echte studentenstad en is populair bij Nederlandse studenten die graag hun studie, stage of tussenjaar in deze stad willen doorbrengen. Dus als je het “Nederlandse gevoel” mist, hoef je je geen zorgen te maken – je kan altijd je studiegenoten opzoeken om vervolgens de Spaanse cultuur te verkennen.

Kortom, als je de kans krijgt om naar het buitenland te gaan om te studeren of stage te lopen, pak die dan met beide handen aan. Het is een uitdaging die zeker de moeite waard is en die je zal helpen om nieuwe culturen en mensen te leren kennen, en nog belangrijker, om jezelf beter te leren kennen. Ik raad het zeker aan!

Wat is er allemaal nodig?

Als je gaat studeren of stage lopen in Valencia, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Maak een stappenplan en bepaal wat je wilt doen en hoe je dat gaat bereiken. Er zijn veel Nederlandse bedrijven en samenwerkingsscholen in de stad voor het volgen van een minor. Ook zijn er taalscholen waar je je Spaans kan verbeteren. Pak de kans om naar Valencia te gaan en maak je ambities waar!

De Erasmus beurs is een fantastische manier om financieel ondersteund te worden tijdens je studie in het buitenland. Het is een maandelijks bedrag van de Europese Unie dat je kan helpen om de kosten van je studie te betalen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoe je alles gaat betalen tijdens je tijd in het buitenland en kan je je volledig richten op je studie en het ontdekken van de nieuwe omgeving. Dus als je gaat studeren in het buitenland, is het zeker de moeite waard om aan de Erasmus beurs te vragen!

Op zoek naar een slaapplek tijdens je studie in het buitenland? Er zijn websites zoals SpotaHome waar je een kamer of appartement kan zoeken. Zoek wel ruim op tijd, want anders kan het zijn dat de beste kamers al verhuurd zijn. Kies vervolgens hoe groot en chique je je slaapplek wilt hebben, het is tenslotte aan jou om te bepalen wat je wilt. Zo kan je ervoor zorgen dat je tijdens je studie een comfortabele en geschikte plek hebt om te verblijven.